RSS

11.1.10

Διακοπές τέλος!



Προσωπικά το 'χω συνειδητοποιήσει πως... "διακοπές τέλος". Ενίοτε δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά τουλάχιστον μπορώ να με... ανακαλέσω στην τάξη. Τα παιδάκια μου, πότε θα καταλάβουν ότι επιστρέψαμε για δουλειά; Και, κυρίως, στους γονείς τους ποιος θα το πει;

Τα παιδιά μου γύρισαν στην τάξη σαφώς ξεκούραστα. Πολύ ξεκούραστα όμως! Πάρα πολύ! Σαν να μην άνοιξαν βιβλίο όλες αυτές τις μέρες! Ούτε την αλφαβήτα δεν έμαθαν κάποια απ' αυτά. Κι εγώ τώρα επιμένω να μάθουν σύμφωνα και φωνήεντα για να μπούμε ομαλά στα δίψηφα. Η αναγνωστική τους ικανότητα δε βελτιώθηκε ούτε στο ελάχιστο! Και όταν ζήτησα να βρουν κάποια σελίδα που τυχαία τους ζήτησα, παρατήρησα ότι δεν έχουν καν την αίσθηση της σειράς των αριθμών. Μπορεί να αναγνωρίζουν π.χ. το 53, αλλά δεν ξέρουν ότι αυτό βρίσκεται μετά το 48 και πριν το 72!

Πρέπει να ξαναβρούμε ρυθμούς, επειγόντως! Και πρέπει να ξαναθυμηθώ ότι πρόκειται για εξάχρονα μωράκια που έχουν το... ακαταλόγιστο.

Και παράλληλα μ' όλα αυτά, με "βράβευσαν" και με το βραβείο "αγάπης για το παιδί"... Ένα είναι σίγουρο: εγώ τη δουλειά μου την αγαπάω και η αγάπη δε χρειάζεται βραβεία!

Πάμε: εισπνοή ... εκπνοή...
εισπνοή ... εκπνοή...
εισπνοή ... εκπνοή...
...

11 χεράκια ψηλά:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ήθελα να 'ξερα πώς τους δίδαξες το τρίτο γράμμα του αλφαβήτου!

Ο Τοτός του τελευταίου θρανίου.

marilia είπε...

Κανονικά, όπως και τα υπόλοιπα! Ποια διαφορά βλέπεις για το συγκεκριμένο; Γ της Γιαγιάς και γ της γάτας... πού η δυσκολία... Τοτέ;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Με το ... γατάκι της γιαγιάς, δεν μαθαίνονται γράμματα!

Ο Τοτός του τελευταίου θρανίου....

kat. είπε...

ναι.. οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν αλλά μην ξεχνάς πως ένας φανταστικός χρόνος ξεκινάει.
χα!
και ξανά.. χα!
καλή χρονιά!

marilia είπε...

Τοτέ, συμμαζέψου!

κατ., μωρέ ο χρόνος δεν είναι φανταστικός, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ είναι! Και η αδιαβασία επίσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ είναι, όπως και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Όσο για την ΥΠΟΜΟΝΗ, ναι, αυτή είναι μάλλον φανταστική!

Τι να πω; Παραμιλάω, η γυναίκα!

ο ’’μικρός’’ πρίγκιπας είπε...

kalh xronia!!!

marilia είπε...

Καλή χρονιά και σε σένα, μικρέ πρίγκιπα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

nameless1-2 είπε...

Πλάκα έχουν πάντως! Βαριούνται τα κακόμοιρα να διαβάσουν:-)!! Και μετά τον Αγιο Βασίλη, πώς να να στρώσεις!! Και δεν είναι μόνο αυτά που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν...
(Τα κάλαντα κι εγώ τα είπα, την πρωτοχρονιά, καθαρίζοντας πατάτες για το μεσημεριανό και χωρίς δεκάλεπτο, επίσης... Καλά ήταν...)
Καλή χρονιά!!

Andria είπε...

Υπομονή Μαριλία μου! Ξέρεις πολλές φορές εκεί που απελπίζεσαι οτι δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ξαφνικά τα ακούς να στα λένε απέξω κι ανακατωτά. Είναι απίστευτα αυτά τα μικρά!! Καλή δύναμη και όλα θα γίνουν!!!

marilia είπε...

Ναι, ναι, έχετε δίκιο. Σήμερα έγραψα σημειώματα στο ημερολόγιο του δασκάλου του στιλ: "Είναι μωρά" για τη Δευτέρα. Για την Τρίτη: "Τ' αγαπάς, δείξ' το" κοκ. Είμαι πολύ τρελή;

:(