RSS

13.9.10

Πρώτο κουδούνι



Ήχησε πάλι το κουδούνι και γέμισε το σχολείο ζωή! Φωνές, τρεχαλητά, αγκαλιές, φιλιά, μπουνιές... όλα τα 'χαμε. Και τότε έκανα και την πρώτη παρατήρηση σε πρωτάκι: "Εδώ είναι σχολείο και καθόμαστε φρόνιμα! Πίσω από τη γραμμούλα και ήσυχος!"... Τα πρώτα δείγματα φανερώνουν ότι πρόκειται για μια ζωηρότατη Πρώτη τάξη. Καλή δύναμη στις συναδέλφους!

Εμείς είμαστε πλέον μεγάλα παιδιά. Θα πάμε στη Δευτέρα. Ήμαστε φρόνιμα και μάλλον ντροπαλά -πώς έγινε αυτό; Μερικές μητέρες έδειξαν να χαίρονται που θα είμαστε και φέτος όλοι μαζί. Όλοι μαζί... τρόπος του λέγειν! Ήδη έχουν αποχωρήσει τρία παιδιά με μεταγγραφή και έχουν συνενωθεί τα τρία τμήματα σε δύο. Δηλαδή θα 'χουμε στο τμήμα μας οκτώ νέα παιδιά. Αισίως φτάνουμε τα είκοσι δύο ζευγάρια μάτια...

Η αίθουσά μας είναι διαφορετική, μεγαλύτερη για να μας χωράει και θα τη "μοιραζόμαστε" με το τμήμα του Ολοήμερου. Ελπίζω κι εύχομαι η συνεργασία με το συνάδερφο και τα παιδιά να 'ναι καλή.

Η δυσκολία μας υπάρχει και είναι μεγάλη εξ αρχής. Θα πρέπει να μάθω να συνεργάζομαι και να λειτουργώ με έναν μαθητή μου με σύνδρομο Asperger. Η περσινή του χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για όλους μας. Φέτος θα πρέπει να κάνουμε τη διαδρομή μαζί και να μην πέσουμε σε κακοτοπιές. Φοβάμαι. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Ελπίζω να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης και ο/η συνάδερφος που θα έρθει να βοηθήσει όσο μπορεί.

Ξεκινάμε, λοιπόν και... η Παναγιά κοντά μας!

5 χεράκια ψηλά:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ελπίζω το παιδάκι με το σύνδρομο Asperger να μην ανακαλύψει τα ευαίσθητα σημεία σου!
Φαντάζεσαι ν' αρχίσει να σε γαργαλάει στην κοιλίτσα μέχρι να σκάσεις ή να σου ζουμπάει τα ταλαιπωρημένα σου νευράκια στην πλάτη;

Άουτς! Πονάει εκεί!

Magda^_^ είπε...

Ax μην ανησυχείς!! Δεν θα είσαι μόνη σου έτσι κι αλλιώς!Και μπορούν να βοηθούν και τα παιδιά:) Αλλά πες μου λίγο,τι είναι το σύνδρομο αυτό?
Καλή χρονιά να έχουμε όλοι,με υγεία πάνω από όλα!!:)

Μαριάνθη είπε...

Καλή χρονιά!!Βλέπω δευτέρα τάξη. Γλυκιά, ευαίσθητη, νευραλγική τάξη. Θα το χαρείτε το ταξίδι στη Χωχαρούπα, να σαι σίγουρη καλή συνάδελφε. πόσο ζηλεύω που φέτος δε θα διδάξω, δε θαμαι σε τάξη, βλέπεις άδεια ανατροφής. Σε αγισμό όμως βράθηκα σήμερα και ασπάστηκα τον Τίμιο Σταυρό καθότι ο πρώτοις μου γιος φοιτά πλέον στο νηπιαγωγείο.Καλή αρχή.

marilia είπε...

Ασκαρούλη, εγώ φοβάμαι μη βρει άλλα ευαίσθητα σημεία μου και γίνει η τάξη... αταξία με το "καλημέρα σας"!

Μαγδάκι, πρόκειται για μια μορφή αυτισμού... Δες εδώ.

Μαριάνθη, ο ρόλος σου είναι πιο σημαντικός φέτος και διόλου να μη στενοχωριέσαι που δεν θα μπεις σε τάξη! Καλή αρχή στο μικρό πρωτάκι σου και καλή ανατροφή στο μπεμπουλιό σου! :) Όσο για τα βιβλία, τώρα μόλις κάθομαι να τα δω λιγάκι -ντροπή μου! :$:$

Ανώνυμος είπε...

Μαριλία μου, καλή σχολική χρονιά και από εμένα, επισήμως!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες με θετικό αποτέλεσμα!!!

Καλή δύναμη :)))