RSS

2.2.14

Τα νέα του Γενάρη


Η μέθοδος της "αποστολής" προχωράει περίφημα! Κάθε βδομάδα τα παιδιά περιμένουν τη νέα τους αποστολή, την οποία βρίσκουν διασκεδαστική και σαν γρίφο, αλλά και σαν διαδικασία παρουσίασης μετά στην τάξη. Τις αποστολές θα καταγράψω σε μια χωριστή ανάρτηση που θα ενημερώνεται κάθε βδομάδα. 

Αποφάσισα να μελετήσουμε την κρητική διατροφή μέσα από τον Καζαντζάκη. Κι επειδή είχα στο νου μου μόνο το κείμενο από την "Αναφορά στον Γκρέκο" το σχετικό με τον παππού του συγγραφέα και το πεσκέσι που του 'κανε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, ζήτησα βοήθεια από τον κύριο Νίκο Ψιλάκη. Το όνομά του είναι αναποσπάστα συνυφασμένο με την Κρητική Διατροφή, χρόνια τώρα. Συνεπώς, δεν θα μπορούσα να απευθυνθώ σε καταλληλότερο πρόσωπο. Έτσι, του έστειλα ένα μέιλ ρωτώντας τον αν μπορούσε να μας βοηθήσει με περισσότερες πληροφορίες. Ο κύριος Ψιλάκης, πρόθυμος και ευγενέστατος, μου υποσχέθηκε έναν κατάλογο με αποσπάσματα από τον Καζαντζάκη! Το 1996 είχαν οργανώσει ένα δείπνο με τίτλο: "Η γεύση στον Καζαντζάκη" και τα αποσπάσματα αυτού του καταλόγου ήταν... ό,τι έπρεπε!!!!! 

Ενημέρωσα τα παιδιά. Χοροπήδησαν από τη χαρά τους! Στο άκουσμα των δύο ονομάτων "Καζαντζάκης" και "Ψιλάκης" έγινε πάρτι! Τι παιδιά μεγαλώνω;;;!!!! :):):):) Αποφάσισαν να ευχαριστήσουν τον κύριο Νίκο μ' ένα ομαδικό μήνυμα γραμμένο στο πίνακα και να φωτογραφηθούν χαμογελώντας από κάτω. :) (Καταραμένο φορμάτ, το φάκελο με τις φωτογραφίες των παιδιών έπρεπε να καταστρέψεις;;;;)


Και επειδή έχουν περάσει πάρα πολλές μέρες από την παραπάνω καταγραφή... 

...να συμπληρώσω ότι: 

Η εικονογράφηση των αποσπασμάτων του Καζαντζάκη για τη διατροφή ολοκληρώθηκαν και το βιβλίο μας ψηφιοποιήθηκε και αναρτήθηκε εδώ

Οι γρίφοι έχουν, για την ώρα, "παγώσει" ως διαδικασία, αλλά τι θα πρωτοκάνουμε; 

Η συγγραφή ομαδικών ιστοριών συνεχίζεται σταθερά σε εβδομαδιαία βάση, με χρήση των καρτελών του Προπ και όχι μόνο! Είναι μια διαδικασία την οποία τα παιδιά λατρεύουν και συμμετέχουν, αν όχι όλα, τα περισσότερα. :) 

Πρόσφατα κάναμε μια εικονική βόλτα στο Ηράκλειο παλιότερων εποχών, μέσα από την εξαιρετική εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και όχι άδικα. Η εφαρμογή είναι καλοδουλεμένη και αποτελεί εξαιρετικό τρόπο ξενάγησης στο Ηράκλειο του σήμερα αλλά και του άλλοτε... 


0 χεράκια ψηλά: