RSS

12.11.13

Η ιδέα

Στις 18 Οκτωβρίου 2013 παρέλαβα στην τάξη ένα συστημένο φάκελο από τη φιλόλογο κα Σταμάτη, το οποίο περιείχε δυο βιβλία του Τζιάννι Ροντάρι. Το γεγονός δεν άφησα ανεκμετάλλευτο... Το σχετικό μάθημα για τα ταχυδρομεία, τα γραμματόσημα, τους φακέλους, τον αποστολέα και τον παραλήπτη έγινε ξανά. Και τότε ήρθε στα παιδιά η ιδέα να ευχαριστήσουν την κυρία Σταμάτη για την αποστολή των βιβλίων με ένα γράμμα. 

Στις 29 Οκτωβρίου 2013,διαβάσαμε "Το ζωντανό ρομπότ" της Ναννίνας Σακκά. Τότε τα παιδιά σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν τα... ζωντανά ρομπότ των μαθητών της κας Σταμάτη στο Ηράκλειο κι, αν ήθελαν κι εκείνα, να γίνουν τα δικά μας ζωντανά ρομπότ στα Γιάννενα. Έτσι γράφτηκε το ευχαριστήριο γράμμα ομαδικά και έγινε και η πρόταση για τη συνεργασία. Μέσα στο φάκελο βάλαμε και την αφορμή της όλης προσπάθειας, το βιβλίο της Ναννίνας  Σακκά.





Η ιδέα ανακοινώθηκε στην φίλη φιλόλογο και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Την ευχαρίστησα και άρχισα να σχεδιάζω την πορεία του project που ενέπλεκε μαθητές Β' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου!


0 χεράκια ψηλά: