RSS

19.11.13

Αρχές Νοέμβρη τα ρομποτάκια μας...



Στις 31/10/13, αφού καθαρογράφτηκε το γράμμα από τη Βαγγελιώ, ο Στέλιος έγραψε στο φάκελο τον αποστολέα, η Μαριλένα τον παραλήπτη, η Ειρήνη το έκλεισε στο φάκελο και πήγαμε με τη συνοδεία του γυμναστή και του διευθυντή μας στο ταχυδρομείο της γωνίας. Μπήκαμε εξαιρετικά ήσυχοι και με ευγένεια περιμέναμε τη σειρά μας. Η Ειρήνη που κρατούσε το φάκελο είπε στην ταχυδρομική υπάλληλο τι θέλαμε. Η υπάλληλος ζύγισε το γράμμα και μας είπε την τιμή των γραμματοσήμων. Ο Μάνος διάλεξε από το χέρι μου τα κατάλληλα κέρματα του ευρώ, η Άννα πλήρωσε και πήρε την απόδειξη. Η Ερίσα έριξε το γράμμα στο ταχυδρομικό κουτί και επιστρέψαμε χαρούμενοι στην τάξη μας. 



 Στις 6/11/13 η καθηγήτρια στο γυμνάσιο Ιωαννίνων διάβασε το γράμμα των μικρών του Ηρακλείου στα τμήματα Α1 και Α3. Τα μεγάλα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την ιδέα και οι προτάσεις για δραστηριότητες έπεφταν βροχή. Κάθε μεγάλο παιδί αποφάσισε να γίνει το ζωντανό ρομπότ ενός μικρού παιδιού και δυο μέρες μετά έγινε ο χωρισμός σε ομάδες και η ανάληψη... υπηρεσίας!

Στις 8/11/13, πριν την προγραμματισμένη εκδρομή μας στη Dinosauria, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, μπήκαμε στην τάξη περιμένοντας το λεωφορείο. Ευχηθήκαμε χρόνια πολλά στην Αγγελική μας και ενημέρωσα τα παιδιά ποιοι άλλοι γιορτάζουν εκείνη τη μέρα. Όλα μαζί τα παιδιά φώναξαν γεμάτα ενθουσιασμό πως γιορτάζει και η κα Σταμάτη και ζήτησαν να της στείλουν ευχές για τη γιορτή της, γράφοντάς τες στον πίνακα, όπως είχαμε κάνει πέρσι και με τις ευχές για τον Παραμυθά. 




Έπειτα στην έκθεση τα παιδιά λειτουργούσαν σαν ρεπόρτερ για τους μεγάλους φίλους τους. Ο Σοφοκλής και η Ειρήνη τραβούσαν φωτογραφίες, άλλα σημείωναν στα μπλοκάκια τους πληροφορίες για τους δεινόσαυρους, άλλα ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους και, όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, έγραψαν από ένα γράμμα το καθένα για το πώς πέρασε, τι είδε, πώς ένιωσε. Μια ξενάγηση των μεγάλων φίλων μας στις Γούρνες. Πραγματικά... ζωντανά ρομπότ δηλαδή! :) 











Να μην παραλείψουμε τον... Κορυθόσαυρο! Βέεεεβαια! Ένα δεινοσαυράκι που αγόρασα από την έκθεση για να φυλάει τα γράμματα που θα αποστείλουμε ώστε να φτάσουν σώα και αβλαβή. Ποιος θα τολμήσει να πλησιάσει ένα δέμα μ' ένα δεινόσαυρο μέσα;;; Φυσικά η πρόταση των παιδιών για να αποτελέσει ο Κορυθόσαυρος το δώρο στη μεγάλη φίλη τους που είχε τη γιορτή της εκείνη τη μέρα έγινε δεκτή. :) Ματούλα, να το χαίρεσαι! χαχαχαχαχαχαχα!


2 χεράκια ψηλά:

stasta είπε...

Να δώσεις από ένα φιλί στο κάθε παιδάκι μας, καθώς και στο ..μικιό παιδί. :)

Ο δεινόσαυρος μου αρέσει τρελά! Ευχαριστώ πολύ πολύ!

marilia είπε...

:) Με γεια! χαχαχαχαχαχαχα! Δεν το 'χω στείλει ακόμα. Ψάχνω το χρόνο να το κάνω.