Συνταγή για το αγαπημένο γλυκό του Γιώργου Κωνσταντίνου (ταινία Χτυποκάρδια στα θρανία την οποία όλοι έχουμε απολαύσει, αλλά αν κάποιος θέλει να την ξαναδεί, μπορεί και διαδικτυακά εδώ).
Τι χρειαζόμαστε:
- 100 γρ. σαβαγιάρ
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 100 γρ. κακάο
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 lt. γάλα
- Λίγο λικέρ (στο τέλος, αφού πήξει η κρέμα)
- σαντιγί
Πώς το φτιάχνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Κόβουμε τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ (Νο 28 ή 30) και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
- Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο.
- Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί.
Έτσι λέει η συνταγή. Και στα σχόλια μας δίνεται η άδεια να την... πειράξουμε λίγο, επί του πρακτικότερου και υγιεινότερου, βεβαίως βεβαίως. ;)
Αύριο, λοιπόν το... πείρα(γ)μα. ;)
Αύριο, 21/1/2016 Πείρα(γ)μα με... ντοκουμέντα!
Το πρωί μπορεί να κουβαλάς από μίξερ μέχρι κουταλάκια...
...αλλά έχεις λόγο. Έχεις βάλει πείσμα να χρησιμοποιήσεις το "πράσινο" βιβλίο της Φυσικής! :Ρ
Ευτυχώς το σχολείο διαθέτει ΚΑΙ φουρνάκι...
Και ξεκινάμε: Εσύ διάβασε τα υλικά... Εσείς ανοίξτε τις συσκευασίες... Εσύ διάβασε την εκτέλεση... Εσείς σπάστε τα σαβαριάρ και μοιράστε τα στα μπολάκια. Σε τι κατάσταση είναι τα υλικά; Πώς θα μετατραπούν σε κάποια άλλη κατάσταση; Τι παρατηρείτε; Εξάτμιση... Βρασμός... Πήξη... Λιώσιμο (τήξη)...
Εσύ τεμάχισε την κουβερτούρα...
Εσύ κάνεις σαντιγί με τη μαμά είπες; Για βόηθα γιατί δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου...
Ναι, ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι (και δύο...) γιατί πήζει γρήγορα αυτό το πράμα...
Τέλος; Όχι, ε;
Τώρα όμως τέλος. Λέτε να τρώγεται αυτό που φτιάξαμε; Και γιατί εμφανίστηκαν υδρατμοί στα μπολάκια είπατε; Πάμε πάλι στο ψυγείο του κυλικείου...
Από το φάγωμα δεν έχουμε φωτογραφίες. Δεν προλάβαμε! ;)
Το πρωί μπορεί να κουβαλάς από μίξερ μέχρι κουταλάκια...
...αλλά έχεις λόγο. Έχεις βάλει πείσμα να χρησιμοποιήσεις το "πράσινο" βιβλίο της Φυσικής! :Ρ
Ευτυχώς το σχολείο διαθέτει ΚΑΙ φουρνάκι...
Και ξεκινάμε: Εσύ διάβασε τα υλικά... Εσείς ανοίξτε τις συσκευασίες... Εσύ διάβασε την εκτέλεση... Εσείς σπάστε τα σαβαριάρ και μοιράστε τα στα μπολάκια. Σε τι κατάσταση είναι τα υλικά; Πώς θα μετατραπούν σε κάποια άλλη κατάσταση; Τι παρατηρείτε; Εξάτμιση... Βρασμός... Πήξη... Λιώσιμο (τήξη)...
Εσύ τεμάχισε την κουβερτούρα...
Εσύ κάνεις σαντιγί με τη μαμά είπες; Για βόηθα γιατί δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου...
Ναι, ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι (και δύο...) γιατί πήζει γρήγορα αυτό το πράμα...
Τέλος; Όχι, ε;
Τώρα όμως τέλος. Λέτε να τρώγεται αυτό που φτιάξαμε; Και γιατί εμφανίστηκαν υδρατμοί στα μπολάκια είπατε; Πάμε πάλι στο ψυγείο του κυλικείου...
Από το φάγωμα δεν έχουμε φωτογραφίες. Δεν προλάβαμε! ;)
0 χεράκια ψηλά:
Δημοσίευση σχολίου