RSS

22.1.16

Όχι, δε θέλω να το φάω, θέλω να το μάθω!




Συνταγή για το αγαπημένο γλυκό του Γιώργου Κωνσταντίνου (ταινία Χτυποκάρδια στα θρανία την οποία όλοι έχουμε απολαύσει, αλλά αν κάποιος θέλει να την ξαναδεί, μπορεί και διαδικτυακά εδώ).

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. σαβαγιάρ
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 lt. γάλα
  • Λίγο λικέρ (στο τέλος, αφού πήξει η κρέμα)
  • σαντιγί 

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
  2. Κόβουμε τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ (Νο 28 ή 30) και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
  3. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο.
  4. Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί.
Έτσι λέει η συνταγή. Και στα σχόλια μας δίνεται η άδεια να την... πειράξουμε λίγο, επί του πρακτικότερου και υγιεινότερου, βεβαίως βεβαίως. ;) Αύριο, λοιπόν το... πείρα(γ)μα. ;)

Αύριο, 21/1/2016 Πείρα(γ)μα με... ντοκουμέντα!   

Το πρωί μπορεί να κουβαλάς από μίξερ μέχρι κουταλάκια...


...αλλά έχεις λόγο. Έχεις βάλει πείσμα να χρησιμοποιήσεις το "πράσινο" βιβλίο της Φυσικής! :Ρ


Ευτυχώς το σχολείο διαθέτει ΚΑΙ φουρνάκι...


Και ξεκινάμε: Εσύ διάβασε τα υλικά... Εσείς ανοίξτε τις συσκευασίες... Εσύ διάβασε την εκτέλεση... Εσείς σπάστε τα σαβαριάρ και μοιράστε τα στα μπολάκια. Σε τι κατάσταση είναι τα υλικά; Πώς θα μετατραπούν σε κάποια άλλη κατάσταση; Τι παρατηρείτε; Εξάτμιση... Βρασμός... Πήξη... Λιώσιμο (τήξη)...


Εσύ τεμάχισε την κουβερτούρα...


Εσύ κάνεις σαντιγί με τη μαμά είπες; Για βόηθα γιατί δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου...


Ναι, ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι (και δύο...) γιατί πήζει γρήγορα αυτό το πράμα...


Τέλος; Όχι, ε;


Τώρα όμως τέλος. Λέτε να τρώγεται αυτό που φτιάξαμε; Και γιατί εμφανίστηκαν υδρατμοί στα μπολάκια είπατε; Πάμε πάλι στο ψυγείο του κυλικείου...


Από το φάγωμα δεν έχουμε φωτογραφίες. Δεν προλάβαμε! ;)

0 χεράκια ψηλά: