RSS

28.5.15

Δίδυμα ταλέντα

"Παιδιά που παίζουν στην παραλία", Κάσατ Μαίρη



Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκαν στην Ισπανία δυο κοριτσάκια δίδυμα. Η μαμά τους, που ήταν μοδίστρα, ήταν πολύ ευτυχισμένη που τα απέκτησε και τα αγαπούσε πάρα πολύ. Ήταν δυο αξιολάτρευτα παιδάκια. 


"Λίμνη των Ιωαννίνων", Φερεκίδης Νικόλαος

Όμως μια μέρα, όταν τα κορίτσια είχαν γίνει εφτά χρονών, ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος και η μαμά τους αποφάσισε να αλλάξουν χώρα και να πάνε στην Ελλάδα για να γλιτώσουν. Κατέληξαν στα Γιάννενα, γιατί είχε ακούσει πως ήταν πρώτα στ’ άρματα, στις τέχνες και στα γράμματα. Εκεί θα μπορούσε να βρει καινούργια υφάσματα και να κάνει σωστά τη δουλειά της. Επίσης θα μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά της ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν σπουδαία. Γιατί καθένα απ’ αυτά είχε γεννηθεί με ένα ξεχωριστό ταλέντο: η μία ήταν εξαιρετική χορεύτρια κι η άλλη υπέροχη τραγουδίστρια. Η μαμά τους συνέχεια τους έραβε τις ωραιότερες στολές για τις παραστάσεις τους. 

"Στην παραλία", Πικάσο Πάμπλο

 Είχαν περάσει δώδεκα χρόνια και τα κορίτσια είχαν μεγαλώσει. Ήταν πια δεκαεννιά χρονών και είχαν γίνει εκείνο που ονειρεύονταν: η μία εξαιρετική μπαλαρίνα και η άλλη σπουδαία τραγουδίστρια της όπερας. Η μαμά τους ήταν πολύ χαρούμενη γι’ αυτές κι εκείνες για τη μητέρα τους. Τα κορίτσια ήταν διάσημα και είχαν αποκτήσει πολλά χρήματα. Μ’ αυτά αγόραζαν υφάσματα για να τους φτιάχνει η μαμά τους τα κοστούμια τους. Καμία δε ζήλευε την άλλη. Ήταν πολύ αγαπημένες. 
Ένα βράδυ αποφάσισαν να βάλουν τα μαγιό τους και να πάνε στον παραλίμνιο για μπάνιο. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος όχι μόνο για να δει τα αστέρια που έπεφταν βροχή από τον ουρανό, αλλά και για να θαυμάσει τα κορίτσια που ήταν διάσημα. Όταν εκείνες έφτασαν στην ακρολιμνιά ένα αγοράκι τούς ζήτησε να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Οι γονείς του είχαν μόλις τσακωθεί και το αγοράκι ήθελε να τους κάνει ξανά χαρούμενους. Όλοι έκαναν ευχές. Τα κορίτσια ευχήθηκαν να είναι όλος ο κόσμος καλά και ξεκίνησαν να χορεύουν και να τραγουδούν. Το αγοράκι έλυσε το θέμα με τη μαμά του και τον μπαμπά του και ευχαρίστησε πολύ τα κορίτσια.
Όλος ο κόσμος εκείνο το βράδυ ξενύχτησε κάνοντας ευχές στα αστέρια και βουτιές στον πάτο της λίμνης. Μέχρι και τα ζώα της λίμνης βγήκαν να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαγεμένα από τις υπέροχες άριες που ακούγονταν. Και τότε, όταν όλοι πια ήταν κουρασμένοι, βγήκε ένα στρογγυλό φεγγάρι πάνω από το βουνό και όλοι κάθισαν να το απολαύσουν.
Α3 1ου Δ. Σχ. Γαζίου, 28/5/2015

0 χεράκια ψηλά: