RSS

28.10.08

28η Οκτωβρίου ή 1940 γκρίνιες!

Κάναμε κι εμείς χθες, όπως όλα τα ελληνικά σχολεία, τη γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Δε θέλω να σχολιάσω καν το αποτέλεσμα της δικής μας γιορτής. Θέλω μόνο να ευχαριστήσω τους είκοσι μαθητές μου για την προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα "χάρτη" και να τον στολίσουν με "Γυναίκες της Πίνδου" και αποσπάσματα ποιημάτων, ο οποίος αποτέλεσε και το "ντεκόρ" της σκηνής πάνω στην οποία συντελέστηκε το... δράμα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Ακτινιδιάκι μου που... άντεξε τη μία ώρα αυτή και δεν έφυγε τρέχοντας. Δεν ξέρω αν έχουν καμιά ουσιαστική αξία τέτοιους είδους "γιορτές", όμως είμαι βέβαιη ότι η ανάγνωση ιστορικών κατεβατών και η κακή απαγγελία ποιημάτων είναι ένα μόνο τεστ αντοχής για τα νεύρα μικρών και μεγάλων.

9 χεράκια ψηλά:

Ελευθερία Αραβανή είπε...

κάπως έτσι είναι πράγματι, φαντάζομαι αν δεν αλλάξει ο τρόπος να γίνει πιο δημιουργική και συμμετοχική η γιορτή, θα συνεχιστεί η απίστευτη βαρεμάρα...
μπράβο πάντως για το ντεκορ- χάρτη...πολύ καλό..

Skouliki είπε...

μηπως να καναμε κατι πιο δημιουργικο .......

να ζωγραφιζαμε ενα κτιριο ας πουμε ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ναι... αλλά το ακτινιδιάκι έκοψε φλέβες και ελίτσες!

marilia είπε...

Ελευθερία, σαφώς και η συμμετοχικότητα είναι το... φάρμακο της άθλιας αυτής κατάστασης.

Σκουλήκι, τέτοιου είδους "γιορτές" χρειάζονται, αλλά όχι με "ζήτω", "κολλήματα" και... "ανάγνωση κατεβατών"! Μπορούμε να ενημερώσουμε, θυμηθούμε, γιορτάσουμε χωρίς να... κόβουμε τις φλέβες μας!

Ασκαρδαμυκτούλη μου, στα πρόλαβε; Έκοψε φλέβες και ελίτσες, ναι, το καημενούλι μου, αλλά το άντεξε τελικά! Δεν το περίμενα! Με εντυπωσίασε!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

o χάρτης μου άρεσε πολύ πολύ.....μπράβο!!!
αν τα παιδιά έμαθαν ένιωσαν μέσα απο τη γιορτή....
τότε ήταν πετυχημένη....
για τους άλλους γράψτους....

mortal είπε...

Απ' ό,τι βλέπω είχες επισκέψεις στην επέτειο. Ελπίζω να μην του είπες κανένα ΟΧΙ σε ...ό,τι σου ζήτησε!!!

marilia είπε...

Δημήτρη, τα παιδιά που παρουσίασαν τη γιορτή δεν ξέρω τι έμαθαν. Τα δικά μου, λίγα πράγματα. Βασικά έπαθα σοκ που παιδιά ΣΤ Δημοτικού δεν ήξεραν πέντε πραγματάκια για εκείνη τη μέρα! Πολύ χαμηλό το επίπεδο, δυστυχώς! Και να φανταστείς ότι θεωρείται και από τα καλά σχολεία της πόλης!!

mortal, μην ανησυχείς! Κανένα ΟΧΙ δεν του είπα! Ούτε καν όταν μου ζήτησε να πάμε στο... γήπεδο!!! Από πού θαρρείς σου ευχήθηκα; Από εξέδρα γηπέδου! Αλλά δεν το μετάνιωσα. Είχε κάτι... "κομμάτια" εκεί γύρω... Μμμ!

Ανώνυμος είπε...

Και γω προβληματίζομαι με τις γιορτές. Η ανάγνωση κατεβατών δε μου λέει κάτι εκτός κι αν εμπλουτιζεται από αρκετό οπτικοακουστικό υλικό. Γενικά , αποφεύγω τη μεγάλη διάρκεια (45λεπτά είναι υπεραρκετα)και φροντίζω -όσο γίνεται- να υπάρχουν εναλλαγές. Αλλά όλα αυτά μέχρι πέρυσι γιατί φέτος στο Ολοήμερο δε θα ασχοληθώ με το άθλημα... (γιούπι!!!)

Poppy είπε...

οι περισσότερες σχολικές γιορτές είναι θλιβερές.Γίνονται για να γίνονται και όλοι υποφέρουμε.
ο χάρτης σας όμως ήταν φανταστικός και πρωτότυπος.
Συγχαρητήρια!!