RSS

10.9.09

Η τάξη μου...

Προ...

και μετά Μαριλίας


Και οι χειροτεχνίες για το παιχνίδι γνωριμίας με τα πρωτάκια μου προ...

και μετά ολοκλήρωσης...


Καλή μας χρονιά! :)

17 χεράκια ψηλά:

mortal είπε...

Καλά ξεκινάς!
Αραίωσες και τα θρανία, βλέπω, με το φόβο της γρίπης...

ΥΓ. Εγγραφές ...υπερηλίκων κάνετε στην Α΄τάξη;

marilia είπε...

mortal, εγγραφές, μπα, δε νομίζω να γίνονται. Αλλά μπορώ να επικαλεστώ απειρία και να ζητήσω βοήθεια από κάποιο μεγαλύτερο και εμπειρότερο. Σε κάλυψα; ;):)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ψηφίζω "δαγκωτό" Μαριλίτσα!

marilia είπε...

Ασκαρούλη, τα "δαγκωτά" να τα αφήσεις στην άκρη, μελανιάζω εύκολα! Και θα πάψεις, επιτέλους, να πολιτικολογείς παντού;;; Εεεε;;;

Αννα είπε...

Marilia ποιο παιχνιδακι θα παιξετε με αυτα;;;

marilia είπε...

Άννα, με τα συγκεκριμένα δεν έχω σκεφτεί παιχνίδι. Με την μπάλα θα παίξουμε και ίσως με την ήχους που θα συνοδεύουν το όνομα και αυτά θα τα μοιράσω ως αναγνωριστικά, αφού ολοκληρώσουμε το παιχνίδι μας. Θα τα φορούν, σκέφτομαι, την πρώτη εβδομάδα, για να μάθουμε τα ονόματά μας και μετά ίσως να μείνουν στον τοίχο, μαζί με κάποια φωτογραφία τους... Λέω τώρα εγώ...

marilia είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να φτιάξω με κάνσον κάνα μεγάλο δέντρο, να ανοίξω τρυπούλες και να περάσω το κάθε λουλουδάκι από την κορδελίτσα έτσι, ώστε να φαίνονται στο δέντρο της τάξης μας όλα τα ονόματα. Φαντάζομαι ότι θα μας χρειαστούν κι αργότερα...

Αννα είπε...

Ωραια ιδεα!!!Εγω τωρα εφτιαξα ενα σχολικό λεωφορειο για παρουσιολογιο και μαλλον θα παιξουμε παιχνιδι με κουβαρι...Εμενα ετσι και αλλιως γνωριζονται μεταξυ τους περα απο 2 παιδια που ειναι καινουρια!!!
Ευχαριστω!!!

Αννα είπε...

Ασχετο "Βρεχει ακομα Ηρακλειο;;;

marilia είπε...

Η βροχή σήμερα έχει σταματήσει από το απόγευμα.
Το σχολικό δεν το κατάλαβα, αλλά σκεφτόμουν τρενάκι για τους μήνες του χρόνου και σκουληκάκι για τις μέρες της βδομάδας. Τι λέω, η ζουρλή;!!!

Αννα είπε...

Εφτιαξα ενα λεωφορειο και σε παραθυρα θα καθονται φατσες τους!!!Τρενακι ειχα κανει και εγω για μηνες χρονου (αλλα βαγονια ηταν χιονισμενα, αλλα με φυλλα απο πανω, αλλα με κουβαδακια)
Μερες εβδομαδας ειχα κανει μια μελισοουλα που κρατουσε μπαλόνια...Αχ Μαριλια αρχισαμε.....

Αννα είπε...

Ααα για τα γραμματα ειχα φτιαξει 24 πεταλουδες και καθε μερα που μαθαιναμε κατι καινουριο βαζαμε μια κλωστιτσα και ενα μανταλακι και κρεμουσαμε νεο γραμμα απο πεταλουδα!!!
Οταν μαθαμε αλφαβητα καναμε και μια σαρανταποδαρουσα!!!
Α επισης ειχαμε ενα χαρτη Ελλαδος και για καθε γραμμα πηγαιναμε ταξιδι σε μια πολη!!!
Α Αθηνα
Β Βολος κτλ κτλ κτλ!!!

Skouliki είπε...

καλη χρονια παιδια
αν και μισουσα το σχολειο αχαχαχ

φιλι

Αννα είπε...

Καλη επισημη αρχη με τα πρωτακια!!!
Ολα θα πανε καλαα ειμαι σιγουρη..θα σε λατρεψουν!!!

marilia είπε...

Άννα, καλή η ιδέα με το παρουσιολόγιο! Για την ΑΒ... θα δούμε στην πορεία.

Σκουλήκι, είναι που δε με είχες δασκάλα! Θα το λάτρευες! χαχαχαχα! Τα δικά μου, πάντως, σήμερα, είπαν ότι πέρασαν πολύ καλά και θέλουν να ξανάρθουν κι αύριο! :)

Άννα, πράγματι, καλά φάνηκαν τα πράγματα, αλλά νιώθω σαν να μ' έχουν δείρει! Μου 'χει φύγει όλη η ενέργεια!!! Τι 'ν' τούτα;;;

σνουποφιλιά

Βίκυ είπε...

Μαρίλια καλή σχολική χρονιά κι από μένα.
Είμαι κι εγώ συνάδελφος με πρωτάκια φέτος.

Για παρουσιολόγιο έκανα κι εγώ λεωφορειάκι με τις φατσούλες αν και γνωρίζονται όλα μεταξύ τους.

Γλώσσα σήμερα ανοίξαμε πρώτη φορά το βιβλίο και γνωρίσαμε τους ήρωες και τα ονόματά τους.
Στη Μελέτη ασχοληθήκαμε με την τάξη, συζητήσαμε κανόνες και φτιάξαμε και πίνακα με τα καθήκοντα που ανέλαβε κάθε μαθητής, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.
Στα Μαθηματικά, κάναμε ένα μεγάλο project στα πλαίσια της Ε.Ζ. για τα γεωμετρικά σχήματα και τα στερεά, με πλήθος δραστηριοτήτων, αναγνώρισης με διάφορους τρόπους. Φτιάξαμε τα σχήματα με το σώμα μας, με πλαστελίνες και πολλά άλλα.
Όλα αυτά θα ενσωματωθούν (φυλλάδια, ζωγραφιές, φωτογραφίες, κατασκευές) σ' αυτό που εγώ το ονόμασα "Σχηματοβιβλίο" το οποιο θα το δέσω και θα τους το δώσω.

Διάβασα ότι ήσουν πολύ αγχωμένη, κι εγώ έτσι ήμουν, και πολλές φορές βιώνω την ίδια κατάσταση, να μην προλαβαίνω. Αλλά με αποζημιώνουν τα χαμόγελα των παιδιών, και ακόμη περισσότερο όταν χθές μου είπαν ότι στο σχολείο περνούν καλύτερα από το Νηπιαγωγείο γιατί κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό για μένα ήταν η καλύτερη επιβράβευση.

Χαίρομαι που ανακάλυψα το blog σου και θα μπορούμε να ανταλλάσουμε ιδέες. Καλή δύναμη.

marilia είπε...

vmant, καλή χρονιά! Διάβασα το σχόλιο, συνάδερφε κι αγχώθηκα περισσότερο! Εγώ δεν έχω μπει ακόμα στο βιβλίο της Γλώσσας και ούτε σκοπεύω να μπω αυτή τη βδομάδα. Καλώς εχόντων... από την επόμενη. Καλός και ο Γραφούλης και καλά και τα τετραδιάκια μας για τα πρώτα μας γραμματάκια.
Στο βιβλίο Μαθηματικών θα μπω αύριο. Ως τώρα προσανατολιζόμαστε στο χώρο και μετρούσαμε... συλλαβές και βήματα.
Στη Μελέτη μπήκαμε σήμερα, αλλά ίσα που προλάβαμε να πούμε για την τάξη μας και να δούμε τις εικόνες του πρώτου κεφαλαίου. Κανόνες δεν είπαμε, δεν ξέρω αν θα γράψουμε...

Αγχώνομαι τρελά, ειδικά όταν ακούω άλλους να 'χουν κάνει... "της Παναγιάς τα μάτια"! Κάνω ό,τι μπορώ και ελπίζω να περνούν καλά και δημιουργικά στο σχολείο. :)