RSS

21.1.10

Την καταδίκη μου!!!



...ή το χρονικό της κλάψας!

Επειδή το κακό συνεχίζεται και η κατάσταση "σοβαρεύει", θα τα βάλω εδώ σε μια σειρά κι εσείς απλά... μην τα διαβάσετε.

Το παιδί αργεί μισή ώρα να έρθει, Δευτέρα 11/1.
Το παιδί έρχεται στην ώρα του στις 12/1, αλλά το κλάμα συνεχίζεται.
Το παιδί δεν έρχεται σχολείο στις 13/1, λόγω γαστρεντερίτιδας.
Το παιδί έρχεται την Πέμπτη 14/1 και όλα πάνε καλά!
Το παιδί έρχεται καθυστερημένο την Παρασκευή, κλάμα και νεύρα.

Προχθές, Δευτέρα 18/1 γίνεται το περιστατικό με τη μαμά στη βροχή.
Τρίτη, 19/1 το παιδί αργεί πάλι.
Η μαμά του σταματά στην πόρτα και λέει με ύφος:
-Αν υπάρχει καμιά παρατήρηση, να την κάνετε σ' εμένα και όχι στο παιδί.
-Παρατήρηση; Η ίδια η χθεσινή, κυρία μου! Να 'ρχεστε στην ώρα σας.

Η μέρα κύλησε ομαλότατα! Το μεσημέρι, σχολώντας, έδωσα μια καραμέλα στο παιδί, επειδή όλα κύλησαν καλά και του είπα "επειδή σήμερα ήσουν τέλειος!". Το παιδί δεν είπε ούτε ευχαριστώ! Έφαγε την καραμέλα κι εγώ την κρυάδα ακούγοντας τη μαμά να λέει: "Καθημερινά είναι τέλειος, απλά σήμερα το επισημοποιήσαμε"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν της έδωσα τα... εύσημα που ήθελα. :)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΟΒΑΡΗ: δεν κάναμε μαθηματικά από το βιβλίο, αλλά επανάληψη, από μια φωτοτυπία.

Τετάρτη, 20/1 το παιδί δεν ήρθε, με γαστρεντερίτιδα.
Ήρθε όμως η μαμά, στο σχόλασμα, να πάρει την ύλη. Της σημείωσα τα μαθήματα της ημέρας, αλλά στο τετράδιο της γραφής έκανα ένα λαθάκι και το διόρθωσα με... μουντζουρίτσα. Συγκεκριμένα, αντί για:

Κόβω το ψωμί με το μαχαίρι και το βάζω στο τραπέζι
έγραψα:

Κόβω το ψωμί και το μαχαίρι και το βάζω στο τραπέζι
και διόρθωσα το "και" μουντζουρώνοντάς το ελαφρά.

Η μητέρα σχολίασε: "Γίνεται κι έτσι δουλειά" κι εγώ απάντησα: "Δεν έχω μπλάνκο..."


Σήμερα, 21/1 το παιδί ήρθε στο τέλος της προσευχής.
Έκανα το σταυρό μου που επιτέλους πρόλαβε, πριν μπούμε στην τάξη, αλλά με έκπληξη είδα το μικρό να κλαίει γοερά!

-Τι συμβαίνει;
-Κλαίει γιατί δεν πρόλαβε την προσευχή. Είναι τόσο σημαντικό;
-Πάρε την τσάντα σου κι έλα μέσα, είπα στο παιδί και δεν ασχολήθηκα με το τι είναι "σημαντικό" και τι όχι για τη μανούλα.

Μπήκαμε στην τάξη, το πήρα αγκαλιά, ησυχάσαμε, του είπα να λέει στη μαμά να τον φέρνει λίιιιιιιιιγο νωρίτερα για να μην υπάρχει λόγος να στενοχωριέται και το παιδί ηρέμησε. Σε μερικά λεπτά το βλέπω να επιστρέφει με ένα... ΜΠΛΑΝΚΟ!!!

-Τι είναι αυτό;
-Για εδώ, είπε η μαμά.
-Άκου να σου πω, .... μου, πες στη μαμά ότι αυτό δεν το χρησιμοποιώ ποτέ γιατί κάνει κακό στο περιβάλλον και σβήνω μόνο με τη γόμα μου. Εντάξει;

Το 'πα εντελώς φυσιολογικά, αλλά μέσα μου έβραζα!!!! Η τύπισσα το τραβάει πολύ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Δεν είμαστε γειτόνισσες που η μια πάει ένα πιάτο μουσακά στην άλλη, για να δει η μία πόσο καλά το πετυχαίνει η άλλη! Ούτε και έχουμε τη σχέση: "Μου τελείωσε η ζάχαρη, θα πεταχτώ στη γειτόνισσα, για να μην τρέχω στο σούπερ μάρκετ"!!!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, όταν υπάρχει λόγος που το παιδί μου κλαίει, δεν περιμένω από τη δασκάλα να ΜΗΝ το μαλώνει που αργεί, αλλά ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΕΓΩ να μην υπάρχει λόγος να κλάψει το παιδί μου! Αν δεν αλλάξει κάτι, παρόλες τις προσπάθειές μου, τότε θα τα βάλω με τη δασκάλα, γιατί μπορεί να κάνει κάτι λάθος εκείνη!!

Σήμερα έδωσα στο παιδί μια ζωγραφιά που κάναμε χθες που έλειπε για να τη χρωματίσει κι αυτό. Ξανά, χωρίς ευχαριστώ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Απλά είπε: "Γιατί δε μου δίνεις και την άλλη;" Του είπα ότι η άλλη είχε τελειώσει και είχε μείνει αντίγραφο μόνο απ' αυτήν που του έδωσα.
Στην πορεία του μαθήματος κάτι πήγε στραβά κι εγώ σταμάτησα να κάνω μάθημα και περίμενα σιωπηλή να σταματήσουν. Τα περισσότερα στενοχωρήθηκαν και κάθισαν φρόνιμα στις θέσεις τους. Εκείνο έκανε βόλτες γελώντας στην τάξη. Κάποια στιγμή πλησίασε και μου είπε: "Θα μου δώσεις τώρα την άλλη ζωγραφιά ή μετά;". !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η μανούλα αυτό το θεωρεί "τέλειο"!

Μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι το ΣΧΟΛΕΙΟ είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ΟΧΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως οι δάσκαλοι είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως οι δάσκαλοι ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ μ' αυτούς και τα παιδιά τους!
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ.
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως επειδή δεν πέφτουμε στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τους, δεν είμαστε ούτε ανόητοι, ούτε άβουλοι, ούτε φοβητσιάρηδες!
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μάθουν στα παιδιά τους ΤΡΟΠΟΥΣ.
Μερικοί, όχι μόνο δε μαθαίνουν στα παιδιά τους τρόπους, αλλά εμμένουν πεισματικά στο να μάθουν την αφαίρεση και το ρήμα!!!!!!

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Update, 22/1/2010

Το παιδί έλειπε πάλι. Ήρθε η μαμά για την ύλη της ημέρας. Έχω ορίσει ώρα συνεργασίας την 4η διδακτική, όταν τα παιδιά έχουν γυμναστική. Σήμερα η μέρα ήταν βροχερή και το μάθημα της γυμναστικής έγινε στην τάξη, αφού δεν έχουμε κλειστό γυμναστήριο. Η μανούλα, όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα, ήρθε στο γραφείο όπου βρισκόμουν και με βρήκε.

-Είχατε γυμναστική μέσα;
-Ναι, ο καιρός δε βοηθάει για έξω...
-Κι εγώ στεκόμουν όλη αυτή την ώρα έξω, φαντάστηκα ότι δεν είχατε βγει ακόμα για διάλειμμα.
-(τα έχω πάρει, αλλά δε μιλάω) Και γιατί δεν ερχόσαστε εδώ; Πού να ήμουν αλλού, εν ώρα εργασίας;

Αρχίζω να της σημειώνω τις εργασίες και τις ασκήσεις, ενώ διορθώνω και ό,τι κατάφερε να κάνει το άρρωστο παιδάκι σπίτι. Φτάνω στα ρήματα: δένω, μένω, πλένω και βάζω Α'.

-Είδα κι έπαθα να του το εξηγήσω στο σπίτι, μου λέει.
-Αυτό; Γιατί; Τι το περίεργο έχει ένα ρήμα;
-Το παιδί ήξερε ότι το -αίνω, γράφεται με -αι και μου έλεγε ότι αυτά είναι λάθος.
-Αφού δεν έχω κάνει τον κανόνα για τα ρήματα σε -αίνω. Δεν έχω διδάξει τίποτα ακόμα.
-Ναι, αλλά εκείνος το ήξερε.
-Αν το είπατε εσείς, βιαστήκατε. Αν το 'χει κάνει από το νηπιαγωγείο (!!!!) δεν ξέρω!
-Ναι, αλλά μπερδεύτηκε με τις εξαιρέσεις.
-Να ξεμπερδευτεί, κυρία μου! (Φυλλομετρώ το τετράδιο με τα... 5 ρήματα που έχουμε κάνει, κανένα σε -αίνω. ) Πού το έμαθε και μάλιστα πρόλαβε και να μπερδευτεί, δεν ξέρω.

Ευχαρίστησε κι έφυγε.

#%^%@#$%*&%^$#Ρ@

25 χεράκια ψηλά:

Ανώνυμος είπε...

Μαρίλια, μήπως τελικά το παιδί θέλει να είναι συνεπές και δεν τα καταφέρνει επειδή η μαμά αργεί... γενικώς και παντού;;!Στο διευθυντή σου έχεις μιλήσει, γιατί βλέπω η κατάσταση συνεχίζεται και δε βλέπω να αλλάζει!!!Πάντως δικαίως τα παίρνεις και για εμένα το θέμα της συνέπειας είναι πολύ σημαντικό.Βέβαια εγώ έχω να απαντάω και στην ατάκα, σιγά μωρέ τί κανετε, τραγουδάκια, ζωγραφιές και να αργήσει στο νηπιαγωγείο τί πειράζει...
Να σου πω κάτι, έχουμε απαξιωθεί, ως κλάδος απο τους σύγχρονους Έλληνες. Αυτό που είπες ότι είμαστε επιστήμονες δηλαδή,δεν το καταλαβαίνουν. Στη δική μου περίπτωση πιο πολύ τους νοιάζει αν έφαγαν τα παιδιά το πρόγευμα, παρα τί κάναμε και αν περάσαμε καλά.. έστω...Σόρυ για τα πολλά τα λόγια...Καληνύχτα!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η κοινωνία μας έχει πλέον απαξιώσει τα πάντα και τους πάντες!
Αλλά όλα εδώ πληρώνονται.
Θα καλοπεράσει η μαμά μόλις διαπιστώσει πόσο απαξιωμένη είναι κι αυτή στα μάτια του παιδιού της...

Μη μασάς Μαριλάκι!

νατασσΆκι είπε...

η κοινωνία δεν έχει απαξιώσει τίποτα -η "κοινωνία" είμαστε εμείς. Κι αν κάποιοι κλάδοι είναι "κοινωνικά απαξιωμένοι" στην Ελλάδα σήμερα, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι...

έχω γνωρίσει και σαν παιδί και σαν μαμά, υπέροχους δασκάλους. Ειδικά στο δημοτικό -για τον εαυτό μου το έχω πει πολλές φορές πως ήμουν πολύ τυχερή, είχα σε όλο το δημοτικό 2 δασκάλους (που είναι πια φίλοι μου και μιλάμε ακόμα και σήμερα!) που μου έμαθαν ό,τι καλύτερο έχω πάρει από το σχολείο. Όμως συνάντησα και δασκάλους άθλιους, που βαριόντουσαν να πουν κουβέντα (είχα μαθηματικό στην πρώτη δέσμη -τότε- που έμπαινε στην τάξη, καθόταν στην έδρα κι έλεγε: Αφού ξέρω πως όλοι σας πάτε φροντιστήριο και θα κάνετε τις ασκήσεις εκεί, τι να σας παραδώσω; Εγώ άλλωστε Πολιτικός Μηχανικός ήθελα να γίνω!) και η συμπεριφορά τους σε γονείς και παιδιά ήταν άθλια. Δεν τσουβάλιασα ποτέ μου κανένα κλάδο -παντού υπάρχουν καλοί και κακοί. Και είναι φανερό πως η μαμά που περιγράφεις έχει "πρόβλημα", κι αυτό φαίνεται στο παιδί της.

Κουράγιο, μικρή γλυκιά δασκάλα
Τα υπόλοιπα παιδιά και οι γονείς τους είναι σίγουρο πως έχουν άλλη γνώμη για σένα -και τελικά, μη σκας για το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για το επάγγελμα που διάλεξες και αγαπάς. Αν σε πολυζορίζουν, πες τους: Δοκιμάζουμε μια βδομάδα να αλλάξουμε; Να μπείτε εσείς στην τάξη να κάνετε μάθημα, να δείτε τη γλύκα;
;)

Καλημερούδια!

marilia είπε...

Είχα γράψει ένα κατεβατό και... χάθηκε στο δίκτυο!

Νατασσάκι, οι χαρταετοί και ο Ασκαρδαμυκτί έχουν, δυστυχώς, δίκιο! Η κοινωνία μας έχει γραμμένους γιατί δε θεωρεί ότι κάνουμε κάτι αξιόλογο. Έχουμε μάλιστα και τρεις μήνες διακοπές!!! Σαφώς δεν υπάρχουν μόνο καλοί δάσκαλοι. Υπάρχουν και κακοί. Εγώ δε μιλάω για όλο τον κλάδο, εγώ εδώ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Με τη συγκεκριμένη κυρία έχω πρόβλημα, όχι με τους άλλους γονείς. Και για τη συγκεκριμένη δασκάλα μιλάμε (για εμένα) που έχω βάσιμες υποψίες πως δεν ανήκω στην κατηγορία των συναδέρφων που βαριούνται ακόμα και να μιλήσουν. Τη συνείδησή μου την έχω καθαρότατη! Κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνω λάθος! Φυσικά και κάνω λάθη, αλλά όταν συμβούν ζητώ συγγνώμη και τα διορθώνω.

Δε με νοιάζει καθόλου τι γνώμη έχουν για μένα οι γονείς. Αδιαφορώ. Με νοιάζουν τα παιδιά τους που είναι και... δικά μου! Στην τελευταία συνάντηση μάλιστα τούς είπα πως "σίγουρα θα χαιρόσαστε αν τα παιδιά σας γίνονταν δάσκαλοι. Κι εγώ θα χαιρόμουν εξαιρετικά αν κάποια στιγμή είχα συνάδερφο και συνεργάτη έναν από τους μαθητές μου!"

Το επιχείρημα "έλα να αλλάξουμε" δεν είναι σωστό. Δάσκαλοι θεωρούν πολλοί τους εαυτούς τους επειδή κάποτε πέρασαν για λίγα ή περισσότερα χρόνια από τα θρανία! Δάσκαλοι δεν είναι ακόμα και πολλοί από τους πτυχιούχους Εκπαιδευτικούς! Πόσο μάλλον εκείνοι που δεν έχουν καμία μόρφωση! Άσε που παρατηρώ ότι από πολλούς λείπει η παιδεία γενικότερα. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να μας κάνουν υποδείξεις ή να μιλούν απαξιωτικά για τη δουλειά μας.

Ως ευσυνείδητη παλεύω για το καλύτερο της τάξης μου. Ως τέτοια ασχολούμαι ακόμα και με το παιδί της, επειδή θεωρώ πως αυτό δε φταίει, το έρμο. ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ, Η ΤΥΠΙΣΣΑ!!!!

Άντε!

Υ.Γ. Να-τασσσσσσσσάκι, δεν έχω τίποτα μαζί σου, απλά η άλλη δε μ' αφήνει να ηρεμήσω ούτε στιγμή. Στομάχι... κόμπος και νεύρα... κορδέλες. :)

νατασσΆκι είπε...

το ξέρω πως δεν έχεις τίποτα μαζί μου καρδούλα μου, μα... επιμένω: η Κοινωνία δεν είναι κάτι απρόσωπο, αόριστο και άχρωμο. Κοινωνία είμαστε όλοι μας, εμείς τη δημιουργούμε, εμείς έχουμε και τις ευθύνες μας. Όλοι μας.

και τελικά, το ξέρω πώς είσαι εσύ, και φαίνεται -κι από μακρυά ακόμα- τι κάνεις και πώς νοιάζεσαι, οπότε Μη Μασάς, λέμε!
;)

Φιλάκια, και καλό (και πιο ήρεμο, μακάρι) Σαββατοκύριακο!

astropeleki είπε...

Μαριλίτσα μου ένα έχω να σου πω... Υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι....πρέπει να ψαχτεί το θέμα συναισθηματικά... Αν έχουν κανένα μωρό στο σπίτι ή μικρότερο αδελφάκι που τραβάει όλη τους την προσοχή και αφήνουν το παιδάκι σου και φέρονται με αδιαφορία ή γενικότερα δεν επικρατεί καλή κατάσταση - φωνές, ξύλο κλπ- εκεί είναι η βάση του προβλήματος.

Andria είπε...

"Πού να ήμουν αλλού, εν ώρα εργασίας;" , " Τι το περίεργο έχει ένα ρήμα;", "Να ξεμπερδευτεί, κυρία μου!"
Μαριλίτσα μου, παραθέτω αυτές τις προτασούλες σου με όλη την εκτίμηση που σου έχω, για να σου πω οτι τις αισθάνθηκα λίγο "προκλητικές". Για να απάντησες έτσι, σίγουρα θα σε εξόργισε το υφάκι της ή ένιωσες ειρωνική και άξεστη τη στάση της,ταυτόχρονα όμως..το συνεχίζεις. Δώσε τόπο στην οργή και κάνε λίγο την κινέζα. Σίγουρα θα ωφελήσει και τη δική σου ηρεμία και το ίδιο το παιδί. Αν πχ αυτή γυρνά στο σπίτι και μιλά απαξιωτικά για εσένα μπροστά στο μικρό, τότε η συμπεριφορά του θα διαιωνίζεται. Αν πάλι δεν συμφωνείς μαζί μου, κάνε αυτό που εσύ αισθάνεσαι. Αρκεί η όποια απόφαση πάρεις να σε βοηθά εξελικτικά να σβήσεις αυτό το μέτωπο. Και να μην στιγματίζει την κάθε σου μέρα η όποια μαλακία αυτής και του παιδιού της.
Φιλάκια συμμαχικά!

marilia είπε...

Αστροπελέκι, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει μικρότερο αδερφάκι και η μαμά ισχυρίζεται ότι ξυπνά και το μωρό το πρωί και δεν προλαβαίνει να τα ετοιμάσει και τα δύο. Σημείωσε ότι τα περισσότερα παιδάκια μου έχουν μικρότερα αδερφάκια στην ίδια ηλικία.
Η μαμά ισχυρίζεται ότι το παιδί σ' ένα ήρεμο περιβάλλον -αυτό μας λέει συνέχεια!- και το παιδί ταράζεται με τις φωνές στο σχολείο.

Άντρια, έχεις δίκιο! Ναι, ήμουν απότομη σήμερα, γιατί η τύπισσσα χθες μου 'στειλε ένα μπλάνκο! Δηλαδή η συμπεριφορά μου είναι πάντα σε απάντηση της δικής της. Έχεις δίκιο, οφείλω να το ελέγξω πρώτη. Αλλά μπορώ;

Αννα είπε...

Δυστηχως αμα καποια ξεκινησει ετσι συνεχιζει ετσι....Αν δεν μου ειχες πει και τα χθεσινα θα σου ελεγα και εγω αυτα που ειπε Αντρια...οχι γιατι εχεις αδικο απλα για την δικη σου ηρεμια
.Αλλα αυτο με το μπλανκο ήταν πολυ χοντρο και ειχες χιλια δικια να αντιδρασεις ετσι!!!
Οσο για το παιδι, τι να πω αν αργει απλα δεν θα γραφει..Μαζευε τετραδιο και γραψε παρατηρηση απλη και κατανοητη "Δεν εγραψε ορθογραφια γιατι ειχαμε τελειωσει οταν ηρθε"Απλα και κατανοητα.Μη το αφησεις να γραψει , μαζεψε τετραδιο μαζι με αλλα αν εχει αργησει αρκετα και ας κλαει...Ας κλαιει και ολη μερα. Εγω σε ενα που κλαει με παραμικρο εκανα το εξης.
Γιατι κλαις;;;;
Δεν απανταει και λεω σε αλλα.
Αφου δεν ποναει, δεν ειναι αρρωστος, δεν εχει χτυπησει δεν με πειραζει που κλαει.Αν πονουσε θα με ενοιαζε πολυ. Αλλα τωρα....

Ε τον πειραξε τοσο η αδιαφορια που σταματησε κλαμα σε 2 λεπτα αφου κανεις δεν ασχολιοταν μαζι του. Ακομα και τα αλλα ελεγαν "Ας κλαει αφου δεν ποναει, τι μας νοιαζει!!!"


Τωρα που θα ερθουμε Ηρακλειο θες μπλανκο στυλό ή σε μπουκαλακι;;;Ε με αδεια χερια να ερθουμε;
Περιμενω αστροπελεκι για μαμ και ταινια και κους κους

marilia είπε...

Κανόνισε να σκάσεις μύτη με το μπλάνκο και να δω στο μελαχρινό σου πρόσωπο το ξανθό της άλλης!!! Να δεις πότε γίνεται της Κολάσεως! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Ελάτε εσείς, με άδεια χέρια ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και γεμάτη καρδιά. Επίσης με ένδυμα κατάλληλο γιατί ίσως την Παρασκευή το βράδυ να κόψουμε την πίτα μας στο σχολείο, οπότε θα πάμε για τρελά κέφια! χαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Αννα είπε...

Μαριλια υπαρχει προβλημα.Πηρα τωρα τον Dior και μου ειπε πως δεν προλαβαινει για Παρασκευη το φορεμα, οποτε θα βαλω κατι πιο απλο...
Φιλακια

marilia είπε...

Ε, τι να κάνουμε τώρα; Βάλε κάτι πιο απλό!

Ρε συ, η αδερφή μου μου 'πε για την όλη κατάσταση στη δουλειά: "πρόσεχε μη σου φέρει τη διορθωτική ταινία της Πελικάν"!!! χαχαχχαχαχαχαχαχα!

Ωραία, αρχίζω να το διακωμωδώ

Αννα είπε...

Και εγω το σκεφτηκα αυτο που σου ειπε αδερφη σου!!!
Μη σου πω και καμια γραμματική για τα ρήματα σε -αίνω.
Πάντως μπράβο, ακόμα να μαθουν αι και αυτο ξερει και κανονες!!!
Τι να πω!!!
Αντε φιλακια πολλα

Andria είπε...

Σωστά Μαριλία!! Παρέβλεψα το περιστατικό με το blanco. Άκρως δικαιολογημένη η οργή σου εννοείται, απλά προσπάθησε να μην την δίνεις ερεθίσματα να συνεχίζει τα καπρίτσια της!Άλλο που δεν θέλει η άξεστη! Ά μα πιαα!! Πες της οτι θα την πλακώσουμε κι οι τέσσερις μαζί γιατί μας τα` πρηξε! Και παρεμπιπτόντως thanks για την πρόσκληση, ήdη με το νου μου έχω φτάσει Κρήτη! θα κοπιάσω με την πρώτη ευκαιρία! Έλα που φοβάμαι τα πλοία όμως και σ`αεροπλάνο δεν έχω μπει! Καθείς και τα ψυχολογικά του φιλενάδα :-)

Αννα είπε...

Αυτο που ειπε Αντρια δε το ειχα σκεφτει!!!
Αντε γιατι πολυ αερα πηραμε!!!
Αντρια ελα μια αποφαση ειναι...Πολυ θα χαρω να σε γνωρισω!!!

Andria είπε...

Κι εγώ θα χαρώ Αννούλα!!! Όποτε με φέρει ο δρόμος (η θάλασσα πιο σωστά)θα σας το πω.
Φιλάκια!!!

Benikos place είπε...

Κουραγιο, τα εχουμε ζησει και τα ζουμε και μεις σχεδον καθε μερα.Γιατρεια δεν υπαρχει...

nameless1-2 είπε...

Το μεγαλύτερο προβλημα τις περισσότερες φορές είναι οι γονείς... Τα κάνουν σα ζώα και μετά άντε να τα φέρεις από δρόμο... Έκανα μάθημα σε ένα κάποτε και η μάνα του μου είχε βγάλει την ψυχή... Δεν είχε καμία απολύτως σημασία το ότι δεν έμενα δίπλα ή υπήρχαν κι άλλα πράγματα να κάνω! Της έμπαινε στο άδειο της κεφάλι η ιδέα να κάνω μάθημα Κυριακή στις 9 το πρωί, ή Μεγάλη Πεμπτη 9 το βράδυ, ή ότι το ποδόσφαιρο, κλαρίνο και τι σκατά άλλο έκανε ο κανακάρης της ήταν μεγαλύτερης σημασίας, όλα έπρεπε να γίνουν έτσι... Δεν έγιναν, δεν με πλήρωσαν... Του έκανα και τις ασκήσεις, γιατί μάλλον γι' αυτό με ήθελαν... Κι εγώ τους μισώ..

Αννα είπε...

Σήμερα θα κανουμε αντιμαμαδοθεραπεια και ολα θα γινουν καλυτερα!!!

marilia είπε...

Ναι, αλλά θέλω και άλλη θεραπεία. Έχω 38 πυρετό και πονόλαιμο... ΓΜΤ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα παδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο.... δυο καρδιές με ένα μπλάνκο στη μέεεεσηηηη.... τς τς τς τς τς .... εδώ θα τα αποκαλύψουμε όλα! Μας το παίζεις ΟΙΚΟΛΟΓΑ ρε κοπελιά αλλά άλλα βλέπουμε εμείς εδώ.... ένα έχω να πω μόνο....ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ... ναι συγνώμη, δύο πράγματα ήταν αλλά δεν μπορώ να κραστηθώ.... θα εκραγώ.... Μας λες ότι δεν χρησιμοποιείς μπλάνκο και μεις εδώ βλέπουμε να έχεις απ ούλα τα είδη...δεν σου φτάνει ένα απλό στυλάκι.... εσύ θεςς και βουρτσάκι και διαλυτικό και ταινία... είσαι ΑΧΟΡΤΑΓΗ και ντροπή σου ξανά μανά.... ΦΤΟΥ ΞΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Τα παδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο.... δυο καρδιές με ένα μπλάνκο στη μέεεεσηηηη.... τς τς τς τς τς .... εδώ θα τα αποκαλύψουμε όλα! Μας το παίζεις ΟΙΚΟΛΟΓΑ ρε κοπελιά αλλά άλλα βλέπουμε εμείς εδώ.... ένα έχω να πω μόνο....ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ... ναι συγνώμη, δύο πράγματα ήταν αλλά δεν μπορώ να κραστηθώ.... θα εκραγώ.... Μας λες ότι δεν χρησιμοποιείς μπλάνκο και μεις εδώ βλέπουμε να έχεις απ ούλα τα είδη...δεν σου φτάνει ένα απλό στυλάκι.... εσύ θεςς και βουρτσάκι και διαλυτικό και ταινία... είσαι ΑΧΟΡΤΑΓΗ και ντροπή σου ξανά μανά.... ΦΤΟΥ ΞΟΥ!

Αννα είπε...

Ναι, ναι τα ειδα και εγω!!!Αληθεια λεει το Αστροπελέκι!!!
3 ολοκαινουρια μπλανκο και διαλυτικο παρακαλώ!!!!Και μετα σου λεει οικολογα!!!Αμα ηταν ετσι ολοι οι οικολογοι θα ειχε καταστραφει ηδη ο πλανητης!!!
Φτου νου!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μπλανκομανής η κυρία!

Δέσποινα είπε...

υπομονή αν και είναι δύσκολο γιατί πραγματικά η "μητέρα" αυτή είναι απαράδεκτη!