RSS

12.4.11

Ο κ. Μάνος Μόνος στην τάξη μας!

Σήμερα, 12/4/2011 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην τάξη μας την κυρία Ασπασία Βασιλάκη, νηπιαγωγό και συγγραφέα του υπέροχου βιβλίου "ο κύριος Μάνος Μόνος", η οποία μας ζωντάνεψε, στην κυριολεξία, ένα παραμύθι! Ήρθε, λοιπόν και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα που έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας φέτος.


Ο κ. Μάνος Μόνος ευελπιστεί να κάνει φίλους παιδιά κάθε ηλικίας και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εξαιρετικά ικανός να το καταφέρει! Εμάς πάντως μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή, τόσο με τον ενδιαφέροντα χαρακτήρα του, όσο και με το όμορφο παρουσιαστικό του! Τύπος λιγάκι μελαγχολικός, αθεράπευτα εργασιομανής και τραγικά μοναχικός, έμελε να χάσει τη δουλειά του ως προγραμματιστής και τον πολύτιμο συνεργάτη του, τον υπολογιστή και να γίνει από Μάνος... εντελώς... Μόνος. Στην αναγκαστική άδεια της εργοδότριάς του, και βιώνοντας την κατάθλιψη της απραξίας, γνωρίζει τη Μίνα Μόνη που έχει κι εκείνη μείνει εντελώς... Μόνη. Η παρέα του μαζί της τους οδηγεί να γίνουν Μάνος Μίνας και Μίνα Μάνου! Τι θα γίνει αν η Μίνα και ο Μάνος χωρίσουν; Θα ξαναγίνουν Μόνοι; Χμ... όχι! Θα έχουν σίγουρα για παρέα όλους εμάς, τους φίλους αναγνώστες τους!

Η κυρία Βασιλάκη, οικεία και ενθουσιώδης, κέρδισε από την πρώτη στιγμή δασκάλα και μαθητές! Τα δευτεράκια μου συνεργάστηκαν, συμμετείχαν και καταδιασκέδασαν την αφήγηση του παραμυθιού, καθώς και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που το συνόδευσαν.

Να ευχαριστήσουμε τόσο την κυρία Βασιλάκη, την Ασπασία, όπως μας ζήτησε να τη λέμε, όσο και την κυρία Πανακάκη Ελένη, την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου, που μας τίμησε με την παρουσία της. Περάσαμε, πραγματικά, πολύ πολύ όμορφα κι ελπίζουμε, κάποια στιγμή, να το επαναλάβουμε!

3 χεράκια ψηλά:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πολύ μου αρέσουν τα πατούμενα της κυρίας Ασπασίας!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μαριλάκι μου, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Να βρίσκεσαι καλά!

Ρεβεκκα είπε...

Καλο μηνα κ καλη Πρωτομαγια Μαριλια μου...