RSS

3.11.13

Όλα της Α'... εύκολα!

Πέρασαν οι μέρες και αμέλησα τις αναρτήσεις, αλλά τα γεγονότα έτρεχαν και μαζί τους κι έτρεχα κι εγώ. Στις 23/10/2013 μαζί με μια φοβερή δασκάλα, απ' αυτές που υποκλίνεσαι στη μούρλα, στο ταλέντο, στην εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους, κληθήκαμε από τη σχολική σύμβουλο της περιφέρειάς μας να παρουσιάσουμε στις συναδέλφισσες -ε, και στους δύο συναδέλφους- της Α' τάξης μερικές... "καλές πρακτικές", όπως λένε. Εμείς πάλι μερικές... δραστηριότητες για να περνάμε καλά είπαμε ότι θα τους δείχναμε. Κι αυτό κάναμε μέσα από μια παρουσίαση με τίτλο: "Όλα της Α'... εύκολα!"

Μέρες πριν με την Ελευθερία, τη φοβερή δασκάλα που ανέφερα, κάτσαμε παρέα για να δούμε τι και πώς θα παρουσιάζαμε. Αμέτρητες ώρες δουλειάς, αμέτρητα αρχεία άνοιξαν, πάμπολλες διαφάνειες ppt στήθηκαν, ό,τι βιβλίο και βιβλιαράκι, χαρτόνι και χαρτονάκι, παιχνίδι και βοτσαλάκι χρειάστηκε επιστρατεύτηκε και... τσουβαλιάστηκε για τη μεγάλη μέρα. 

Η παρουσίαση με παίδεψε για να στηθεί. Οι διαφάνειες "βάρυναν" από το υλικό -ούτε αυτές δεν άντεξαν τη δουλειά της Α' τάξης!- κι έτσι αναγκάστηκα να την "τεμαχίσω", δηλαδή να τη σπάσω σε μικρότερες παρουσιάσεις, οι οποίες όμως έπρεπε, με κάποιο τρόπο, να... ξανακολληθούν. Ένα ούφο επιστρατεύτηκε.

Δεν χρειάζεται επεξήγηση για την επιλογή του... συνδέσμου αυτού, ε; :):):):)

Και το υλικό μαζεύτηκε, η παρουσίαση ετοιμάστηκε και μαζί της ετοιμαστήκαμε κι εμείς. Χμ... 
Τραυματισμός στο Πονεμένο Γόνατο την παραμονή, ενώ κατέβαζα το υλικό στο αυτοκίνητο. Πόνος απίστευτος με ακινητοποίησε. Ίσως χρειαζόταν για να πάρω μια ανάσα από τη δουλειά τη συνεχόμενη τόσων ημερών. Ίσως πάλι και για να δείξει ότι μ' είχα παραμελήσει πολύ και έδινα βαρύτητα στα επαγγελματικά μου.

Φτάσαμε στο χώρο της ημερίδας νωρίς το πρωί. Περιμένοντας τη σύμβουλο είχα το χρόνο να θαυμάσω μια υπέροχη ανατολή κι έναν ήλιο να βγαίνει πανέμορφος για να ζεστάνει την κρύα μέρα. Ανάσα βαθιά και ξεκινάμε. Το υλικό να στηθεί στους τοίχους και το τραπέζι, τα λάπτοπ να συνδεθούν στο ίντερνετ και το βιντεοπροβολέα, οι συνάδελφοι να μαζευτούν, το άγχος να φύγει... 

Τελικά οι τεχνικές δυσκολίες δε λείπουν ΠΟΤΕ. Πόσο μάλλον όταν είναι η πρώτη σου φορά σε τέτοια θέση. :) Δυσκολία συγκεκριμένη που έχω αντιμετωπίσει όσες φορές είχα κάτι σημαντικό να υλοποιήσω. Αυτό καταντά τραγικό! Το Σύμπαν με δουλεύει. 

Σε πείσμα του συνδέσαμε μια εφεδρική παρουσίαση στο δεύτερο λάπτοπ όπου τα γράμματα δε διαβάζονταν και μερικές διαφάνειες έλειπαν, αλλά... σιγά μην κωλώσουμε εμείς! Το 'χουμε ξαναπάθει, εξάλλου! Ζητήσαμε συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα και παρουσιάσαμε με τον κλασικό τρόπο ό,τι είχαμε στις διαφάνειες. 

Αποτέλεσμα; Οι συνάδελφοι το χάρηκαν, ευχαριστήθηκαν, μας συνεχάρησαν και όσα σχόλια έφτασαν στ' αφτιά μας, αλλά και όσες αντιδράσεις τους έγιναν αντιληπτές καθόλη τη διάρκεια της εισήγησής μας, ήταν θετικότατες. :) Είχαμε... σκηνική παρουσία, βρε αδερφέ! :):):):) 

Το θετικό όλης αυτής της ιστορίας, που, ναι, άργησε να γίνει, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, είναι ότι οι ιδέες κάποιου μπορεί να λειτουργήσουν πολύ δημιουργικά και ενθαρρυντικά για κάποιον άλλο. Το ζωντανό παράδειγμα: εγώ με την Ελευθερία. Τη γνώρισα πέρσι, σε αντίστοιχο σεμινάριο. Υποκλίθηκα! Και έκανα το μεγάλο για μένα πράγμα να την πλησιάσω και να της μιλήσω. Από τότε έχω την τιμή να τη μετρώ στους φίλους μου. Εξακολουθώ να κλέβω ασύστολα τις ιδέες της και να τις εφαρμόζω στην τάξη. 

Πρόσφατα έκλεψα την πρότασή της για "το ζωντανό ρομπότ" της Ναννίνας Σακκά. Το διαβάσαμε κι εμείς και πάνω στην ιδέα της Ελευθερίας "να γίνουμε τα ζωντανά ρομπότ για ένα συμμαθητή μας", εμείς αποφασίσαμε "να γίνουμε τα ζωντανά ρομπότ κάποιων καινούργιων, μεγάλων φίλων μας, της Α' Γυμνασίου από τα Γιάννενα, εδώ, στο Ηράκλειο". Αποφασίσαμε δηλαδή να ξεναγήσουμε τους καινούργιους φίλους μας στην πόλη μας και να τους μεταφέρουμε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, προορισμούς, γεύσεις... όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε και τα αγαπάμε. 

Όμως για όλο αυτό το project... σε επόμενη ανάρτηση. Γιατί εκεί πρέπει να μιλήσω και για μια άλλη φίλη που είχα τη χαρά να γνωρίσω και πλέον να συνεργαστώ. :) 

Η ζουρλή δασκάλα 
Μαριλία

3 χεράκια ψηλά:

dreamteamk9 είπε...

Μαριλία, σίγουρα, θα το διασκεδάσουμε! :)

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία μας.

marilia είπε...

Ματούλα, το ότι θα το διασκεδάσουμε, αυτό είναι σίγουρο! Ελπίζω να το διασκεδάσουν και τα "μικρά μας". :)

Εγώ σ' ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες θετικά στη μούρλα που με δέρνει! ;)

dreamteamk9 είπε...

Μούρλες μου αρέσουν, χωρίς αυτές δεν πάει τίποτα μπροστά!
Και ό,τι κάνεις είναι πάντα ποιοτικό! :)