RSS

9.12.15

Ο Δον Κιχώτης στο σχολείο μας



Μια υπέροχη παράσταση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα στο σχολείο μας από το Σχήμα 7. Πρόκειται για την παράσταση "Δον Κιχώτης" σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε από την υπόθεση του έργου, τις ερμηνείες των ηθοποιών, τα όμορφα κοστούμια και το συνδυασμό θεατρικών τεχνικών. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της! 







Με λίγα λόγια το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη, ο οποίος ζει μαζί με την ανιψιά του και την οικονόμο του σπιτιού του. Έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης, παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης και ξεκινάει τα ταξίδια και τις περιπέτειές του με μοναδική συντροφιά το κοκαλιάρικο άλογό του και τον πιστό του ακόλουθο Σάντσο Πάντσα. Το δικό του ταξίδι καταλήγει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ήρωα του βιβλίου πράγμα που τον κάνει να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του, τη σημασία της φιλίας και του αλτρουισμού.

Η ιστορία του Δον Κιχώτη έχει γραφτεί πολλές φορές και σε παιδικά παραμύθια.

Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα απο πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Η μουσική της παράστασης πηγάζει από τη μεγάλη γκάμα των ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από τη μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής χερσονήσου. Τα τραγούδια του έργου βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια και είναι ειδικά διασκευασμένα για παιδιά.


Συντελεστές

Θεατρική διασκεύη: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνοθεσία – γενική επιμέλεια: Κωσταντίνος Μεταξάκης
Βοηθός σκηνοθέτης: Σοφία Δερμιτζάκη
Ηθοποιοί: Άρτεμις Γεωργαρά, Σοφία Δερμιτζάκη, Δημήτρης Κολοτούρος,
Κωσταντίνος Μεταξάκης, Ελένη Στρατάκη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες
Μουσική διδασκαλία – Hχογράφηση: Άγγελος Αρβανίτης
Ζωγραφική-Κατασκεύη σκηνικού: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη
Ξύλινες κατασκεύες: Γιώργος Μανουσάκης
Κινησιολογία Flamenco: Ευρυδίκη Δημητριάδη
Επικοινωνία με τα σχολεία – Δημόσιες σχέσεις: Νάνσυ Γαλενιανού
Γραφιστική επεξεργασία διαφημιστικού υλικού: Γιάννης Δημητράκης
Φωτογραφία: Στέργιος Βενέρης
Σποτ παράστασης: Κωνσταντίνα Πάλη, Nickolay Dorozhkin

0 χεράκια ψηλά: