RSS

1.4.11

Διαδικτυακή μαθητική συνάντηση...


...του Β2 μου με το Γ1 και το Β1 του 12/θ Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Αιδηψού. Πρώτη φορά στα 7 χρόνια της υπηρεσίας μου στα σχολεία επιχείρησα συνεργασία με άλλο σχολείο. Στα πλαίσια της Γλώσσας της Β' τάξης και συγκεκριμένα στα πλαίσια της ενότητας "Αλληλογραφώ", επέλεξα να συνεργαστώ με τον καλό συνάδελφο και φίλο Γιάννη Μαυροζούμη, ο οποίος δέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μου, να επικοινωνήσουν οι τάξεις μας μέσω skype και να γνωριστούν οι μαθητές μας.

Τα παιδιά μου έμαθαν να γράφουν γράμματα και να στέλνουν email. Μιλήσαμε για τα Ταχυδρομείο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ στο μάθημα της Πληροφορικής μίλησαν για το skype καθώς και για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αφού, λοιπόν, να στείλουμε γράμματα σε αγαπημένα πρόσωπα το 'χαμε ήδη κάνει -και θα το ξανακάνουμε- σειρά είχε να μάθουμε να στέλνουμε και να λαμβάνουμε email. Το πρώτο μας mail το στείλαμε στα παιδιά του Γ1 των Λουτρών Αιδηψού. Τους μιλούσαμε περισσότερο για την τάξη μας και το σχολείο μας και εκφράσαμε την επιθυμία να μάθουμε περισσότερα για τον τόπο τους.

Τα παιδιά του κυρίου Μαυροζούμη ανταποκρίθηκαν άμεσα στο μέιλ μας και μάλιστα συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες για τον τόπο τους και μας τις διάβασαν κατά τη διαδικτυακή επίσκεψή μας στην τάξη τους που έγινε χθες, Πέμπτη, 31/3/2011! Ο Γιάννης είχε ετοιμάσει και ένα όμορφο βίντεο για την περιοχή τους και το είδαμε κι αυτό με αρκετό ενδιαφέρον.

Τα δικά μου παιδιά ήταν μάλλον αμήχανα μ' ό,τι συνέβαινε, αλλά υπόσχομαι να ελαχιστοποιήσω την αμηχανία τους, την επόμενη φορά, αναθέτοντάς τους συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ένιωσαν όμως πολύ χαρούμενα καθώς συνειδητοποίησαν ότι έχουν συμμαθητές με κοινά ενδιαφέροντα όπως ο αθλητισμός και ο χορός και σ' άλλα μέρη της Ελλάδας! Μίλησαν για τα μαθήματα και τις ασχολίες τους, ενώ τα παιδιά από την Αιδηψό ζήτησαν να δουν δουλειά μας, παραμύθια μας δηλαδή και εικονογραφήσεις μας.

Φυσικά το μπλογκ αυτό είναι στη διάθεσή τους, όποια στιγμή το θελήσουν και ο δάσκαλός τους ξέρει και μπορεί να τα καθοδηγήσει ώστε να βρουν, να φυλλομετρήσουν και να κατεβάσουν, αν το θέλουν, τα παραμύθια μας στον υπολογιστή τους.

Μετά τη γνωριμία και τη συνομιλία μας με τα παιδιά του Γ1, σειρά είχαν οι συμμαθητές μας του Β1! Ευχαριστώ θερμά τη δασκάλα τους, κυρία Βίκυ Νούλα. Οι μαθητές της Β' τάξης από Κρήτη και Εύβοια επικοινώνησαν και μίλησαν για τα μαθήματά τους, τα ενδιαφέροντά τους και το... ποδόσφαιρο! :)

Η δίωρη συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση που δώσαμε με το Γιάννη να επαναλάβουμε το project αυτό μετά το Πάσχα και με συγκεκριμένο θέμα αυτή τη φορά, ώστε να μη νιώθουν άβολα "οι μικροί" της παρέας.

Να ευχαριστήσω ξανά τους συναδέλφους Γιάννη Μαυροζούμη, Βίκυ Νούλα, καθώς και το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λ. Αιδηψού κ. Θανάση Καραμουσλή για το χαιρετισμό του. Τέλος να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα παιδιά του Γ1 και του Β1 για τη συνεργασία!

Πολύ μικρό δείγμα των συναισθημάτων που επικράτησαν στην τάξη για το υπόλοιπο της ημέρας... εδώ:
Αριέτα

Βαγγελίτσα

Ράνια

Ρίτσα

Ειρήνη

12 χεράκια ψηλά:

Γιώργος Παπαναστασίου είπε...

Ωραίος "διακτινισμός", Μαρίλια!

marilia είπε...

Πραγματικά, Γιώργο, εξαιρετικός! :):)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Στην Αιδηψώ δεν πάνε τα παπουλάκια για ιαματικά λουτρά;

Ανώνυμος είπε...

Εύγε, Μαριλιώ!

mortal

marilia είπε...

Ασκαρούλη, ναι, μας το είπαν κι αυτό τα παιδιά. Και πόσο ζήλεψα με την όμορφη περιοχή τους, δε λέγεται!

mortal, ευχαριστούμε! Κάνε κάτι να 'ρθεις κάτω!!!! Σε θέλω στο σχολείο, λέμε! :):) Σκέψου δραστηριότητα για... μικρά χεράκια και πρότεινε, έστω! Τι τα 'χεις τα γαλόνια; Ελάτε, βοηθάτε όλοι η παρέα να κάνουμε όμορφα πράγματα! Σκέψου και πρότεινε κάτι, σε παρακαλώ!!!! Ή στείλε μας γράμμα με την πρότασή σου! Ακόμα καλύτερα!

Μορτούλη, τι έγινε; Χάσαμε τα κλειδιά του μπλογκιού μας; χιχιχιχιιχιχι! Μμμμμμαααατς!

Υ.Γ. Αλήθεια θέλω βοήθεια, ό,τι σκεφτείς... βάλε μια φωνή! Ευχαριστώωωωωωωωωωω!!!

to alataki είπε...

Θηρίο είσαι, να κάνετε ως τάξη και ένα μπλογκ...

Μαριάνθη είπε...

Φυσάει, αεικίνητη η τάξη σου.

Ρεβεκκα είπε...

Τι ωραια εμπειρια...και τα γραπτα τους μου αρεσαν...μικρα γραμματακια απο τα χερακια τους.φιλια πολλα Μαριλια μου...

marilia είπε...

Αλατάκι, μια άλλη φορά. Φέτος είχαμε άλλες πρωτεραιότητες. :)

Μαριάνθη, καλά είναι, τα άτιμα, καλά είναι!

Ρεβέκκα, πράγματι ήταν ωραία εμπειρία. Ελπίζω να τη θυμούνται ευχάριστα. :)

Ανώνυμος είπε...

Marilia mou!

(Akomi den exw valei elliniki grammatoseira kai signomi, elpizw sintoma!)

Ti wraia pragmata kaneis stin taksi sou kai poso xairontai ta paidakia! Etsi prepei na einai h ekpaideusi. Eutuxws yparxoun ekpaideutikoi san kai sena! Theloume ki allous!

Polla filakia se sena kai oli tin taksi!
Vicky

gaitanaki είπε...

Μπράβο! Έτσι, να είμαστε στο σωστό αιώνα! Πολύ χάρηκα!

marilia είπε...

Βίκυ, ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης! Φιλάκι κι από εμάς! :)

gaitanaki, θέλω να πιστεύω ότι είμαι συμβιβασμένη με τον αιώνα μας. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδερφοι συνειδητοποιούν την ημερομηνία που γράφουν, κάθε πρωί, στον πίνακα. :)