RSS

3.12.11

Επίσκεψη στο Ενυδρείο

Η πρώτη μας έξοδος από την τάξη προγραμματίστηκε για τις 25/11/2011 και προορισμός μας ήταν το Ενυδρείο Κρήτης. Μέρες πριν η ανησυχίας μας ήταν μεγάλη και η ανυπομονησία μας για την προκαθορισμένη μέρα έκδηλη.

Έκδηλο και το άγχος της δασκάλας γιατί... πού να πας 26 παιδάκια ζωηρότατα και, πολλά απ' αυτά, χωρίς όρια; Τελικά η ομάδα δημιουργήθηκε με 23 παιδάκια και όλα λειτούργησαν πολύ πολύ καλά! Κάτι μικροπροβλήματα όπως γκρίνιες του τύπου: "δε μ' αφήνει να δω" και κάτι τρεχαλητά στην υποδοχή του Θαλασσόκοσμου, ε... συνέβησαν, αλλά τι να κάνουμε; Καλό θα ήταν να 'χαν ήδη μάθει ότι συμπεριφερόμαστε ΚΟΣΜΙΑ σε μουσεία, θέατρα, χώρους σαν του ενυδρείου κλπ και να μη χρειαστεί να αγριοκοιτάξω και υψώσω τον τόνο, αλλά... δεν είναι δικά μου τα παιδιά, οπότε... δε λέω κι άλλη κακία!



Τα ακουστικά τοποθετήθηκαν στα αφτάκια μας, μπήκαμε σε κύκλο και ωσάν δεινοί κολυμβητές, με πτερύγια και ουρές, μπήκαμε στο ενυδρείο και είδαμε ένα σωρό ψαράκια διαφόρων ειδών, μεγεθών και χρωμάτων. Οι ξεναγοί μας υπέροχοι και οι δύο και με εξαιρετική υπομονή. Αυτό το χαμόγελό τους, με σκλάβωσε! Τους ευχαριστώ θερμά!


Μετά την ξενάγηση στοn χώρο, σειρά είχε το παιχνίδι και η δημιουργία θαλασσινών ειδών με πηλό. Τα παιδιά το καταδιασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους!

Γυρίσαμε στο σχολείο ενθουσιασμένοι αλλά και εμφανώς κουρασμένοι από το παιχνίδι.

Ευχαριστώ πολύ, άλλη μια φορά, τους ανθρώπους του ενυδρείου για την υπομονή και την κατανόησή τους. :)

2 χεράκια ψηλά:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ζομπάκι μου...
Φιλάκια
to alataki

marilia είπε...

Αλατάκι μου, σε σνουποφιλώ! ;)

Σκρουτζάκο μου, ποτέ δε με ξεχνάς! Καλά Χριστούγεννα και ευχές πολλές για ό,τι επιθυμείς! :)