RSS

31.5.12

Εκπαιδευτικές συναντήσεις...


Ακουμπώ στον ομορφότερο φάκελο ημερίδας που 'χω κρατήσει ποτέ στα χέρια μου. Λίγο νωρίτερα τον άνοιξα με πολλές προσδοκίες για το εσωτερικό του. Τώρα, καθισμένη σε μια όμορφη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπως αυτή που ΔΕΝ έχει το σχολείο μου, κρατώ σημειώσεις. Τις δικές μου σημειώσεις. Αυτά που εγώ θέλω να κρατήσω από την παρουσία μου εκεί και απ' όσα συμβαίνουν γύρω μου. Και μέσα μου. Στυλό αγαπημένο στο χέρι, τετράδιο ανοιχτό όπως και η δίοδος ανάμεσα σ' αυτό και το μυαλό μου. Μελάνι ξεχύνεται και σχηματοποιεί όσα φωνάζουν εντός.


Ένα πολύβουο μελίσσι γύρω. Μια κυψέλη όλο ζωή και ήχο φλύαρο. Εργάτριες, κηφήνες, βασίλισσες, όλοι ανακατεμένοι να προσπαθούν να συνεργαστούν. Ή μήπως όχι; Βαρύγδουπες υποσχέσεις από θορυβώδη έντομα προσπαθούν να καλύψουν το πολύχρωμο βουητό.

Ο Μικρός Πρίγκιπας θλιμμένος, με χείλη σφιγμένα, ΠΙΣΩ από τη διαφάνεια με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο: "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"! Πόσο διαφορετική έκφραση θα 'χε αν ήταν ΜΠΡΟΣΤΑ από τη διαφάνεια και βασίλευε η απόλυτα δημιουργική περιέργειά του!


Η δημιουργικότητα "εξηγείται" με διαφάνειες προβολής γεμάτες κατεβατά! Εντυπωσιακό! Αχ, Μικρέ μου Πρίγκιπα! Ποιος στατικός, πυκνός αέρας μονολόγου φυσά το κασκόλ σου; Βγάλε τα χέρια απ' τις τσέπες, άπλωσέ τα, κλείσε τα φλύαρα στόματα και πάρε μαζί σου στο ονειρικό ταξίδι σου όλους μας.


8 χεράκια ψηλά:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα.Να εισαι καλα.

marilia είπε...

Σκρουτζάκο μου, να 'σαι καλά! Καλό μήνα και σε σένα, όμορφο και ζεστό! :)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Κάτι πάντοτε μένει από τις "φλυάρες" εκπαιδευτικές συναντήσεις, αυτές τις πολλάκις άνευ ουσίας! Ίσως να μένει το κασκόλ που ανεμίζει...

Φιλούδια σου!

marilia είπε...

Ναι, καναρινάκι, πάντα "κάτι" μένει. Τι, είναι άλλη ιστορία! ;)

φιλάκι γλυκό

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τελικά μου αρέσει να ήμουνα δασκάλα..το έκανα σε παιδιά Λυκείου μα θα προτιμούσα μικρά..

marilia είπε...

Κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη, Αχτιδούλα! ;)

φιλάκι

Georgina είπε...

Καλώς σε βρήκα marilia! Μου αρέσει εδώ! Σήμερα επισκέφτηκα 2 βρεφονηπιακούς με το μικράκι μου και το σύζυγο. Βγαίνουν τα ΕΣΠΑ οπου να, ναι και θέλω να δω που να κάνω αιτήσεις! Συγκίνηση που με έπιασε!
Θα τα λέμε!
Φιλιά πολλά!

marilia είπε...

Καλωσόρισες! Ένα ένα βρεφονηπιακό σταθμό δίπλα στο σπίτι μου... αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα σε βόλευε! χιχιχιχιχιχι!

Καλό καλοκαίρι! :)