RSS

21.10.12

Ο παππούς Πινόκιο και ο Πέπε Πάρκινσον




Για την εισαγωγή του "Ππ" αυτή τη φορά σκαρώσαμε το παραμυθάκι: "Ο παππούς Πινόκιο και ο Πέπε Πάρκινσον". Εικόνες των παιδιών, κείμενο της δασκάλας. ;) Αυτή τη φορά μάλιστα το παραμύθι τούς το αφηγήθηκα, δεν τους το διάβασα. Και η αντίδραση μόλις τέλειωσε ήταν "Πάλι!" και μάλιστα από "αδύναμο" μαθητή. Η αφήγηση κάνει θαύματα. Μου φαίνεται πρέπει να σταματήσω να τη φοβάμαι. 

Το βιβλιαράκι μας, όπως πάντα: 



4 χεράκια ψηλά:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...πάρα πολύ ωραία δουλειά και καταπληκτική ιδέα να γίνονται τα παιδιά εικονογράφοι..συνάδελφος είμαι και εγώ και επίσης έχω πρώτη τάξη..θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς φτιάχνεις αυτό το ψηφιακό βιβλίο..πρέπει να βρω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Αναμένω την απάντησή σου.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Όλγα

marilia είπε...

Καλημέρα, Όλγα!

Το... χούι το 'χω αιώνες τώρα. Εννοώ να διαβάζω στα παιδιά παραμύθια και αυτά να τα ζωγραφίζουν. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ένας καλός συνάδερφος, της Πληροφορικής, και φίλος μού είπε για το issuu και επειδή ήταν εξαιρετικά απλό... το χρησιμοποιώ συνεχώς. Πρώτα φτιάχνω σε word όλο το αρχείο, ξεκινώντας από το εξώφυλλο και προχωρώντας στην εισαγωγή εικόνας όπου θεωρώ πως ταιριάζει κι έπειτα με μερικά απλά κλικ ανεβάζω το έγγραφο αυτό στο issuu. Μόνο του μετά αποθηκεύει το "βιβλίο" μου, στην e-βιβλιοθήκη μου. Ρίξε ματιά εδώ: http://issuu.com/home

Καλή επιτυχία!
Μαριλία

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ Μαριλία για τις πληροφορίες.. θα το προσπαθήσω!! Και φυσικά θα σε ενημερώσω για την εξέλιξη.. είναι σημαντικό που μοιράζεσαι τις ιδέες σου με τους υπόλοιπους και μας δίνεις και εμάς καινούρια ερεθίσματα..καλημέρα!!!!!!!
Όλγα

marilia είπε...

Όλγα, χαρά μου. Το σημαντικό είναι να υπάρχει επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων-ιδεών. Θα χαρώ να δω και τη δική σου δουλειά. :)

Καλή συνέχεια