RSS

3.12.15

Δανειστική βιβλιοθήκη Ε2


Ξεκίνησε και φέτος η δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μου. Συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής τριάντα οχτώ (38) τίτλοι βιβλίων ποικίλης θεματολογίας και από χθες η μικροσκοπική μας βιβλιοθήκη λειτουργεί δανειστικά. Πρώτη μέρα λειτουργίας της σημειώθηκαν δεκαοχτώ (18) τίτλοι που έκαναν... την πρώτη τους διανυκτέρευση εκτός τάξης. ;) Ήδη σήμερα κάποια παιδιά ήρθαν με το βιβλίο τους διαβασμένο και προς επιστροφή, γεμάτα δε όρεξη να δανειστούν το επόμενο! 


Αυτή τη χρονιά παρότρυνα τους μαθητές μου να καταγράψουν "δυο σειρούλες" για το πού εκτυλίσσεται η ιστορία του βιβλίου που διάβασαν και γιατί το προτείνουν -ή δεν το προτείνουν- να το διαβάσει κάποιος συμμαθητής τους. Ανταποκρίθηκαν ΑΜΕΣΑ και πολύ καλύτερα απ' ό,τι περίμενα! Προχώρησαν σε κατασκευές αφισών - βιβλιοπαρουσιάσεων τις οποίες επικοινωνήσαμε με τους συμμαθητές όχι μόνο της τάξης, αλλά και του σχολείου μας, αναρτώντας τες έξω απ' την τάξη. Η κίνησή μου να εκθέσω τις κριτικές τους στον πίνακα ανοικώσεων του σχολείου οδήγησε τα παιδιά να σκεφτούν ότι είναι μάλλον αναγκαίο να προσέξουν την ορθογραφία και την αισθητική των κειμένων τους, ώστε να κερδίσουν το ενδιαφέρον των φίλων τους που θα σταθούν για να ρίξουν μια ματιά. Σήμερα τους ζήτησα να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν τον τόπο εκτύλιξης της ιστορίας του βιβλίου τους και στη συνέχεια να το κόψουν. Ευελπιστώ να σχηματίσουμε έναν... παραμυθότοπο με την τεχνική του κολάζ. Τα υπόλοιπα... εν καιρώ. ;) Αναμένω και τις επόμενες αφίσες. ;) 


Υ.Γ. Δουλεύει. Πάντα. Και χαίρομαι. Πάντα. Περισσότερο όταν έχω δύσπιστους γονείς ("Δεν θα τον πιάσεις έτσι. Του 'χω ένα σωρό βιβλία, δεν ανοίγει τίποτα.") και τα καμάρια τους είναι τα πρώτα που τραβούν βιβλίο απ' το ράφι και επιστρέφουν σύντομα για το επόμενο. :)

1 χεράκια ψηλά:

marilia είπε...

https://www.thinglink.com/scene/728516997045813250 αρχικός σχεδιασμός από τη Θαλασσινή μας, Μαρίνα Καβαλλιεράκη. ;) Ευχαριστοφιλούμε πολύ!